Zrající horské sýry

Zrající horské sýry

Zrající horské sýry - Farma Bláto

Zrající horské sýry vyrábíme dle starých receptur z oblastí Jižního Tyrolska, Švýcarska a Francie. Vyrábíme polotvrdé sýry Mlynář (Alpkase) zralý 3-5 měsíců, sýr starý Mlynář více jak 6 měsíců, Mondijé (Morbier) zralý více jak 3 měsíce, Eman (Ementálského typu) zralý více jak 3 měsíce, Gryjér (Gruyere) zralý více jak 4 měsíce, tvrdé sýry Vidlák (Bergkase) zralý více jak 6 měsíců, Granát (Grana) zralý více jak 8 měsíců, polotvrdý sýr Opilec potíraný červeným vínem, více jak 3 měsíce vyzrálý, tvrdý kozí sýr Tvrdej Kozel zralý více jak 4 měsíce, polotvrdý sýr Exkluziv (Alpkase s příchutí, např. pepř, chilli, medvědí česnek, atd.), zralý více jak 3 měsíce.

Vidlák

Sýr Vidlák je vlajková loď naší sýrárny a na jedno kolo spotřebujeme 100l vysokotučného mléka, které musí mít alespoň 4,5% tuku. Při krmení se musí přísně dodržovat zákaz používání siláží, či senáží. Sýr zraje na dřevěných prknech nejméně osm měsíců. Čím je starší, tím získává na intenzivní chuti. S jeho chutí se setkáte ve vybrané kuchyni Krystal Bistro v Karlíně, nebo v pražských Michelinských restauracích Alcron, La Degustation nebo v Kalina cuisine & vins.


« Zpět do přehledu produktů